Dom > Vijesti > Sadržaj

Mjere opreza za uporabu generatora dušika u proizvodnji kabela

Mar 13, 2021

U industriji kabela uporaba dušika vrlo je česta. Na primjer, bakrena žica zahtijeva žarenje i predgrijavanje tijekom postupka crtanja. U ovom procesu dušik je potreban da zaštiti površinu bakrene žice kako bi spriječio oksidaciju.

Generator dušika PSA pouzdan je generator dušika. Kao sirovinu koristi neiscrpni zrak, molekularno sito ugljika kao adsorbent, princip adsorpcije promjenjivog tlaka i selektivnost molekularnog sita ugljika na kisik i dušik. Adsorpcija razdvaja dušik i kisik. U usporedbi s tradicionalnom metodom proizvodnje dušika, ima karakteristike jednostavnog protoka procesa, visoki stupanj automatizacije, brzu proizvodnju plina (15-30 minuta), malu potrošnju energije, internetsko otkrivanje čistoće dušika, prikladan rad i održavanje, niže operativne troškove , i snažna prilagodljivost uređaja. Generator dušika PSA jednokratno je ulaganje u trajnu upotrebu plina, pokretanje jednim gumbom i rad bez nadzora, što može uštedjeti radnu snagu i troškove.

Prema iskustvu, tijekom uporabe generatora dušika treba obratiti pažnju na sljedeće aspekte:

1) Odabir modela, odnosno radna sposobnost sustava za proizvodnju dušika trebala bi odgovarati stvarnoj potražnji.

2) Za izolirane tandemske kabele zaštitni dio bakrene žice nalazi se u dijelu za žarenje, pa na dijelovima za žarenje i hlađenje opreme trebaju biti ugrađeni izlazi za dušik. Veličina izlaza kritična je za protok i tlak dušika.

3) Sadržaj kisika mora se redovito kontrolirati kako bi se spriječilo da kisik uđe u dio za hlađenje žarenja.

4) Sustav za filtriranje dušika mora redovito ispuštati nečistoće. Pretvarač ventila i ventil za ispuhivanje unutar sustava za proizvodnju dušika moraju se redovito čistiti.

5) Elektromagnetski ventil i ostale ventile unutar sustava za stvaranje dušika treba redovito provjeravati, jer će često pokretanje i zatvaranje generatora dušika utjecati na životni vijek ventila, a nakon što je ventil oštećen, neće moći proizvoditi kvalificirani dušik, što će također imati velik utjecaj na kvalitetu proizvoda. utjecaja.

6) Može biti opremljen alarmom tlaka, kada je tlak manji od zadane vrijednosti, sustav će oglasiti alarm.